BARNDOMMENS GADE – LIVETS BALLADE

I dagens Politiken omtales en ny bog af skuespiller og instruktør Jens Arentzen ’Barnet, Byen og Verden’, en debatbog om samtidens skæbner. I artiklen fortæller Jens om sin barndom med en psykisk syg mor, det svære liv for alle i familien og de lange spor, som psykisk sygdom trækker, men artiklen peger også på, hvad vi skal gøre for at leve med det.

Jeg boede et års tid i samme gade som Jens. Vi har samme alder, vi elskede begge at gynge og synge for fuld hals, mens vi hjemme havde hver sin mor, som havde det rigtig svært, og hvor piller og alkohol ikke kunne dulme pinen. Disse oplevelser “sætter sig i kroppen “som lort i bagagen” siger Jens i artiklen og fortsætter: “der er intet galt med den type last” og opfordrer til “at vi alle sammen bliver bedre til at se og huske på, så dem med huller i maven ikke skal føle sig forkerte. … I dag tør vores samfund stadigvæk ikke nærme sig det sorgfulde, som ellers kan være helbredende… Der er en kultur for, at vi ikke blander os”.

Jens Arentzen vil med sin bog opfordre os til at turde se de mennesker, som har det svært, for det allerværste er ikke at blive set, at opleve at man er helt alene i det svære. Vi skal ikke kun anerkende hinanden for det positive men også turde gå ind i det svære og i et andet menneskes liv og de negative følger, som man kan se, den anden ofte påfører sig selv.

Hvis du vil læse artiklen kan du hente den her:

Vil du læse hele bogen kan den læses på Jens Arentzens hjemmeside https://issuu.com/jensarentzen/docs/barnet__byen_og_verden/34

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *