Hverdagen – hver dag…. og noget om nisser

Nisse. Ib Spang Olsen

Så sikkert som julen falder den 24. december, afløses også i år de kulørte reklamer for drømmeferien af de gode råd om, hvordan vi kan starte på en frisk og fastholde feriestemningen i vores liv, tabe ferie-kiloerne, og lave spændende madpakker. Så man kan godt føle sig som lidt af en fiasko, hvis man egentlig er tilfreds med at komme tilbage til sin hverdag, og en mere beskeden madpakke.
Ferier er heller ikke altid kun sjov og dejlige stunder. Måske har det været anstrengende at hele familien har været sammen og måske på et fremmed sted. Det tager noget tid inden familiemedlemmerne er “synkroniseret” med hinanden på en ferie.
Det er også på ferier man nogle gange får tid til at mærke efter og blive opmærksom på tanker, og følelser, som man skubber væk i dagligdagen, følelsen af ikke at være rigtig tilfreds.

Der er noget som ikke fungerer, hvad enten det er arbejdet, parforholdet eller noget andet vigtigt. Og efter ferien er man tilbage i hverdagen og genoptager de gamle mønstre. At bryde mønstrene kræver i første omgang at vi bliver bevidste om dem og dernæst at vi begynder at undersøge dem. Allerede her begynder der at ske noget. At skabe bevidsthed om vores eget bidrag og dynamikken i mønstrene er et vigtigt udgangspunkt, når vi ønsker, at noget skal ændres. Det er ikke nødvendigvis de store ydre beslutninger, …. for nissen flytter jo oftest med. Det kunne være vi i stedet for skulle lære nissen at kende.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *